Vandaag zin in een snelle, gezonde maaltijd? Dit smakelijke soepje staat binnen een half uur op tafel! De geitenkaas maakt de soep extra romig en geeft de soep een heerlijke smaak.

4-6 porties

Ingrediënten:

  • 750 gram broccoli
  • 1 courgette
  • 2 aardappels
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 takjes verse tijm
  • 1200 ml (zoutarme) kippen- of groentebouillon
  • 125 gram zachte geitenkaas
  • 150 gram spekblokjes
  • Zwarte peper
  • Olijfolie

Stap 1: Snijd de broccoli in roosje. Gebruik ook de steel van de broccoli door deze te schillen en ongeveer 1cm van het kontje af te snijden. Snijd de rest van de steel in blokjes. Schil de aardappels en snijd deze in blokjes, net zoals de courgette. Pel en snipper de ui.

Stap 2: Verhit een scheut olijfolie in een grote soeppan en fruit hierin de ui aan. Pers de knoflook boven de pan uit en ris de blaadjes van de tijm en voeg toe aan de ui, bak nog een minuutje mee.

Stap 3: Voeg de broccoli, courgette en aardappelblokjes toe en bak 3 minuten mee. Blus af met de bouillon en laat 10 à 15 minuten koken totdat alles gaar is.

Stap 4: Bak ondertussen de spekjes. Verhit een koekenpan en voeg de spekjes zonder olie toe. Bak de spekjes uit. Haal ze na het bakken van het vuur.

Stap 5: Haal de soep van het vuur en pureer met een staafmixer tot een gladde soep. Breng de soep op smaak met zwarte peper. Verdeel de soep en de spekjes over de soepkommen en verkruimel de geitenkaas over de soep.

Eet smakelijk!