Brigadeiros, oftewel Braziliaanse Chocoladetruffels, maak je met maar 4 ingrediënten! (De bruine balletjes op de foto zijn de chocolade-sinaasappel Bliss Balls)

Ca. 20 truffels

Ingrediënten:

  • 1 blik gecondenseerde melk
  • 20 gram roomboter
  • 3 eetlepels cacao
  • chocoladehagel (of discodip)

Stap 1: Smelt de roomboter in een steelpan. Laat de roomboter niet bruin worden! Voeg zodra de boter gesmolten is de gecondenseerde melk toe en roer totdat de boter en melk goed gemengd is.

Stap 2: Zeef de cacao boven de melk en roer goed door, zodat er geen klontjes ontstaan. Laat het mengsel op laag vuur 8 tot 10 minuten indikken tot een fudge. De fudge is goed als je met een lepel een streep door het midden van het mengsel kunt trekken en je de bodem ziet, zonder dat het mengsel gelijk de bodem weer bedekt.

Stap 3: Stort de fudge in een ovenschaal en laat de fudge afkoelen tot kamertemperatuur.

Stap 4: Doe de hagel en/of discodip in een diep bord. Vet je handen in met een beetje olijfolie en draai 20 balletjes van de fudge. Rol de balletjes door de hagel of discodip. Bewaar de Brigadeiros tot gebruik in de koelkast.

Eet smakelijk!