Het is tijd voor een lekkere vette boterkoek met pecannotenvulling! Want soms moeten die vaten even goed gesmeerd worden 😁 Het is een eenvoudig recept en de koek staat in no time in de oven. Je moet wel even geduld hebben tot de boterkoek afgekoeld is.

Voor een boterkoekvorm van 20 cm x 20 cm

Ingrediënten:

Voor het deeg:

  • 375 gram bloem
  • 340 gram roomboter, op kamertemperatuur
  • 270 gram witte basterdsuiker
  • Mespuntje zout
  • 1 citroen, rasp van de schil

Voor de vulling

  • 150 gr suiker
  • 150 gr pecannoten
  • 0,5 ei, losgeklopt

Extra:

  • 0,5 ei losgeklopt
  • Boter om de vorm in te vetten

Stap 1: Verwarm de oven voor op 170 °C. Vet een vierkante vorm van 20 bij 20 centimeter in met boter en bekleed de bodem en twee zijkanten met bakpapier.

Stap 2: Doe alle ingrediënten voor het deeg in een kom en meng deze tot een samenhangend deeg. Doe de helft van het deeg in de vorm en druk dit plat, dat gaat het best met de bolle kant van een lepel.

Stap 3: Doe de pecannoten en de suiker in een keukenmachine met hakmessen en hak alles fijn. Voeg het halve ei toe en mix verder tot er een samenhangend geheel is ontstaan. Verdeel de vulling gelijkmatig over het deeg en dek het af met de rest van het deeg. Probeer de bovenkant goed glad te krijgen. Bestrijk het deeg met losgeklopt ei,kerf er met een vork een ruitjesmotief in en decoreer eventueel met pecannoten. Bak de boterkoek ongeveer 40 minuten tot de bovenkant mooi bruin is.

Stap 4: Laat de boterkoek minimaal 3 uur afkoelen in de vorm en haal hem er dan met behulp van het bakpapier uit. Snijd de boterkoek in stukjes.

Eet smakelijk!