Bapoa’s gevuld met kip.
Je hebt even geduld nodig om ze te maken, maar dan heb je ook super lekkere broodjes 🥰 Geloof me, de bakpao’s warm vlees uit de supermarkt komen er niet meer in. Ook proberen? 👇🏻

Voor 24 bapao’s:
1000 gram patentbloem
14 gram droge gist
500 ml lauwwarm water
1 eetlepel suiker
2 theelepels zout

Vulling:
500 gram kippengehakt
1 ui, fijn gesnipperd
3 teentjes knoflook, gehakt
1 theelepel sambal
3 eetlepes ketjap
3 eetlepels sweet chilisaus
1 theelepel gemberpoeder
Zwarte peper
Zonnebloemolie

Maak eerst het deeg door de gist samen met de suiker aan het water te voegen en laat 5 minuten staan. Doe de bloem samen met het zout in een grote deegkom en kneed met een mixer met een deeghaak, voeg terwille mixer al draait het gistmengsel toe. Kneed 15 minuten. Vet een kom in met zonnebloemolie en doe hier het deeg in en dek af met huishoudfolie. Laat een uur rijzen op een warme plek ik zet het deeg in de oven met een temperatuur van 30 graden.

Maak ondertussen de vulling. Verhit een beetje olie in een koekenpan en fruit hier de ui en knoflook samen met de sambal aan. Voeg het gehakt toe en vak het gaar. Breng de kip op smaak met de peper, ketjap en chilisaus. Laat de de vulling afkoelen.

Maak van het deeg 24 gelijke bolletjes van ca 65 gram per stuk. Vet je werkblad en handen in met wat olie en druk het bolletje plat. Schep er een eetlepel vulling in en vouw het broodje dicht en leg op een stukje bakpapier.

Laat de bapao broodjes nog 1 uur rijzen onder huishoudfolie. Vul een kookpan tot de helft met water en breng aan de kook. Zet er een stoommandjes op en doe de 2 a 3 bapao in het stoommandje en kook in 10 minuten gaar.

Eet smakelijk!