Ik ben gek op bao bun’s! Of het nu met eend, buikspek of ribfingers is, ik vind ze allemaal lekker en scoor er op een foodfestival dan meestal ook één (of meer) 🥰

Vandaag maakte ik bao buns met hoisin aubergine, geïnspireerd op het auberginegerecht wat ik afgelopen weekend bij the George restaurant at.

Snijd 2 aubergines in kleine blokjes en bak ze in een wok in wat olie op hoog vuur aan, zodat ze een beetje karamelliseren. Breng op smaak met een teentje knoflook, peper, en chiliflakes. En als ze mooi bruin gebakken zijn voeg je 3 eetlepels hoisinsaus toe. Ik gebruik de hoisinsaus van @flying.goose.

Voor de garnituur snijd je 1/8 rode kool in dunne reepjes en maak aan met 1 eetlepel mayonaise en een eetlepel hoisinsaus. En laat even staan. Snijd ook een lente ui en een halve rode peper in ringetjes, een wortel in dunne reepjes en een komkommer in plakjes.

Stoom de bao buns gaar in een stoommandje en vul ze met de groentegarnituur, de hoisin aubergine en maak af met wat sesamzaadjes en flink wat (ongezouten) pinda’s.
Spuit er nog wat extra hoisin overheen en eet smakelijk!

Wil je zelf bao buns maken? Je vindt het recept hier op de website.