Binnen 5 minuten staat dit smeuïge bananen-chocoladebrood in de oven. Lekker als ontbijt, lunch of tussendoortje!

Ingrediënten:

  • 3 rijpe bananen + eventueel 1 banaan voor bovenop het bananenbrood
  • 150 gram bloem
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 25 lichtbruine basterdsuiker
  • 25 gram kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 0,5 theelepel baking soda (optioneel)
  • 2 eetlepels cacao
  • 1 flinke hand gehakte walnoten
  • 1 flinke hand gehakte hazelnoten

Stap 1: Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een cakevorm van 25 centimeter met bakpapier.

Stap 2: Prak de 3 bananen in een grote beslagkom met een vork en voeg de rest van de ingrediënten toe. En mix even door totdat alle ingrediënten goed gemengd zijn.

Stap 3: Giet het beslag in de cakevorm en zet voor 45 minuten in de oven. Laat het bananenbrood 10 minuten afkoelen in de cakevorm en haal het brood dan gemakkelijk door het bakpapier omhoog te trekken uit de vorm. Leg het bananenbrood op een taartrooster om verder af te koelen, of om gelijk op te eten.

Tip: Besmeer het bananen-chocoladebrood met een laagje pindakaas!

Eet smakelijk!