Een heerlijke dip van geroosterde aubergine! De dip is eenvoudig te maken, maar het kost alleen wat tijd om de aubergine te roosteren.

Het is extra lekker om de aubergine op de BBQ te roosteren, want dan krijg je een lekker rokerig smaak aan de dip. Maar mijn BBQ-man was aan het werk, dus het werd gewoon easy peasy in de oven geroosterd.

Halveer 2 aubergines over de lengte, en snijd ze kruislings in (zie foto 2). Besprenkel met olijfolie en leg ze met de snijkant naar boven op een bakplaat of rooster. Pak 2 knoflookteentjes met een beetje olijfolie in aluminiumfolie en leg bij de aubergines. Laat alles 45 minuten op 180 graden roosteren.

Schep het vruchtvlees en de knoflook uit de schil en doe in een keukenmachine of blender, samen met een flinke eetlepel Tahini (sesampasta), 1 theelepel komijn poeder, een halve theelepel gerookte paprikapoeder, 2 eetlepels olijfolie en de rasp van een halve citroenschil. Maal tot een puree.

Breng de de dip op smaak met de sap van een halve citroen. Garneer de dip met verse koriander en eventueel wat granaatappelpitten. Lekker op een hard broodje, pita of naan!

Eet smakelijk!