![](https://www.dikkekoppenniettestoppen.nl/wp-content/uploads/2023/06/2023_aubergine-gevuld-met-pulled-lam.jpg)
We maakten dit heerlijk gerechtje met een portie pulled lam die we nog in de vriezer hadden liggen. (die Marcel eerder op de BBQ had gemaakt) Verder heb je nodig:
2 aubergines
1 ui, gesnipperd
0,5 rode paprika in blokjes
1 flinke theelepel Ras el Hanout
2 eetlepels Rose Harissa
150 gram Griekse yoghurt
100 gram feta
Verse munt
Scheutje olie
Verwarm de oven voor op 180 graden. Halveer de aubergines, snijd het vruchtvlees in met een ruit patroon en smeer in met olijfolie. Rooster 45 minuten in de oven. Schep als ze klaar zijn voorzichtig het vruchtvlees uit de schil en bewaar de schil eventueel om het gerecht in op te dienen.
Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui hier even in aan. Voeg de Ras el Hanout en de paprika toe en bak 5 minuten mee. Voeg het het vlees toe, en bak op laag vuur totdat het vlees warm is. Schep het vruchtvlees bij het mengsel en roer goed door.
Verdeel het vleesmengsel over de 4 schillen. Kruimel de feta eroverheen en eventueel wat munt naar smaak. Serveer met de yoghurt met rose harissa.
Eet smakelijk!