Appel- Speculaas muffins

Even opwarmen met verse appel-speculaas muffins 😍 Een snel en makkelijk receptje, natuurlijk gemaakt door de kleine dikkop 😊

Ingrediënten voor 8 muffins:

100 gram zelfrijzend bakmeel
100 gram lichtbruine basterdsuiker
100 gram roomboter op kamertemperatuur
2 eieren
2 eetlepels speculaaskruiden
1 appel, geschild en in blokjes
1 eetlepel bloem
Snufje zout

Stap 1: Verwarm de oven op 175 graden. Doe de suiker, zout en de boter in een beslagkom en meng tot een smeuïge massa. Je mag geen klontjes boter meer zien zitten.

Stap 2: Voeg vervolgens 1 voor 1 de eieren toe. Voeg het 2e ei pas toe als het eerste ei helemaal is opgenomen. Zeef het bakmeel en de speculaaskruiden boven het mengsel en roer goed door.

Stap 3: Roer 1 eetlepel bloem door de appelblokjes, dit zorgt ervoor dat de appels niet naar de bodem zakken. Spatel 3/4 van de appel voorzichtig door het beslag.

Stap 4: Vul de muffinvormpjes voor 2/3 deel en verdeel de rest van de appel over de cakejes. Bak de appel-speculaas muffins in 20 minuten gaar.

Eet smakelijk!