Iets met te weinig geduld hebben, waardoor de cake aan alle kanten is gebroken toen ik hem verplaatste voor de foto 🙂 Maar gelukkig smaakt deze frisse appel-citroen cake er niet minder om én de cake is in een handomdraai gemaakt!

Ingrediënten:

  • 200 gram bloem
  • 200 gram fijne kristal suiker
  • 200 gram roomboter
  • 3 eieren (M)
  • 10 gram bakpoeder
  • rasp van 2 citroenen
  • sap van 1 citroen
  • 2 appels (geschild en in blokjes) + 1 eetlepel bloem

Stap 1: Zet alle ingrediënten klaar en zorg dat ze op kamertemperatuur zijn voordat je begint. Vet een cakevorm in met boter en bekleed hem daarna met bakpapier (door de boter blijft het papier goed zitten) en verwarm de oven voor op 175 graden.

Stap 2: Klop met een mixer de boter en suiker tot een romig mengsel. Voeg daarna de eieren één voor één toe. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige ei is opgenomen in het beslag.

Stap 3: Zeef de bloem en het bakpoeder boven het beslag en mix op de laagste stand verder totdat er een glad beslag ontstaat.

Stap 4: Voeg de citroen rasp en sap toe en mix nog even kort door.

Stap 5: Schep de eetlepel bloem door de appelblokjes en meng goed door elkaar. De bloem zorgt ervoor dat de appel niet naar de bodem zakt. Schep de appelblokje voorzichtig (met een siliconen spatel) door het beslag.

Stap 6: Giet het beslag in de cakevorm en zet de cake voor 55 Р60 minuten in de oven, totdat hij mooi goudbruin is. Prik een sat̩prikker in het midden van de cake om te kijken of de cake gaar is. Als er beslag aan de prikker zit als je deze eruit haalt, dan is de cake nog niet gaar.

Stap 7: Laat de cake 20 minuten in de cakevorm afkoelen, voordat je de cake eruit haalt.

Eet smakelijk!