Voor 16 koeken.

Ingrediënten:

  • 225 gram zelfrijzend bakmeel
  • 125 gram roomboter (op kamertemperatuur)
  • 125 gram fijne kristalsuiker
  • 100 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 100 gram witte chocolade druppels (of een reep in kleine stukjes gehakt)
  • 50 gram hazelnoten (ongezouten)
  • 1 ei 
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 theelepel bakingsoda

Stap 1: Verwarm de oven voor op 175 graden en bedek de bakplaat van de oven met een vel bakpapier. Hak de hazelnoten in grove stukken.

Stap 2: Klop de boter met een handmixer luchtig. Voeg dan de basterdsuiker, kristalsuiker en vanillesuiker toe en klop goed door.

Stap 3: Voeg het ei toe en klop het beslag totdat het ei helemaal opgenomen is. Zeef dan het zelfrijzend bakmeel boven het beslag en voeg de bakingsoda toe.

Stap 4: Schep de witte chocolade en de gehakte hazelnoten voorzichtig, met een (siliconen) spatel door het beslag.

Stap 5: Schep met een lepel gelijke bolletjes deeg op de bakplaat. Zorg dat je voldoende ruimte tussen de koekjes houdt. (Ik was de enthousiast en probeerde 16 koeken op één bakplaat te krijgen, waardoor het 1 grote koek werd. Vandaar dat ze op de foto vierkant zijn :-)) Dus de volgende keer bak ik de koekjes in 2 delen.

Stap 6: Bak de koekjes in ca. 12 – 15 minuten gaar. Laat ze even afkoelen op een rooster.

Eet smakelijk!