
We zijn vandaag nog even in de vakantiesferen met deze heerlijke Spaanse aardappeltortilla met chorizo. Een makkelijk gerecht, die we niet op de traditionele manier in de koekenpan maakten, maar gewoon lekker in de oven. Wat heb je nodig?
600 gram geschilde aardappels
125 gram chorizo, in blokjes
1 rode ui, in halve ringen
1 witte ui, in halve ringen
1 rode paprika, in blokjes
6 eieren
50 gram geraspte manchego of cheddar
Zonnebloemolie
Zwarte peper
Kook de geschilde aardappels 10 minuten en giet af, laat een beetje afkoelen. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een koekenpan en bak de uien met chorizo 5 minuten. Snijd ondertussen de aardappels in plakjes, voeg deze samen met de paprika aan de chorizo toe en bak nog 5 minuten.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Klop in een grote kom de eieren los met wat peper en de geraspte kaas. Voeg het aardappel-chorizo mengsel toe en schep goed om, stort in een ingevette ovenschaal en strijk de bovenkant vlak. Zet voor 30 minuten in de oven. Bestrooi de bovenkant na 25 minuten eventueel met nog wat extra kaas en bak de laatste 5 minuten nog mee.
Eet smakelijk!