Deze aardappeltjes zijn lekker als bijgerecht, maar ook heerlijk als snack met een klodder mayonaise of aïoli erbij. Enorm smaakvol door de knoflook, tijm en rozemarijn én ze staan in 25 minuten op tafel!

4 porties

Ingrediënten:

  • 1 kg aardappels
  • 6 takjes tijm
  • 3 takjes rozemarijn
  • 3 teentjes knoflook
  • zwarte peper
  • olijfolie

Stap 1: Verwarm de oven voor op 200 graden.

Stap 2: Was de aardappels goed en droog ze af. Snijd de aardappels in de lengte door het midden en daarna in partjes. Zorg dat de partjes ongeveer even dik zijn.

Stap 3: Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de aardappelpartjes erover. Besprenkel de partjes met olijfolie en verdeel de rozemarijn, tijm en knoflook over de bakplaat. Breng op smaak met wat zwarte peper.

Stap 4: Schuif de bakplaat voor 20 minuten de oven in. De aardappelpartjes zijn klaar als ze goudbruin zijn gebakken en als je er makkelijk met een vork in kan prikken.

Serveer met een flinke klodder mayonaise of aïoli.
Eet smakelijk!