~Aardappelgratin met truffelroomsaus en broccoli~

Ik had nog wat truffeltapenade en Parmezaanse kaas van gisteren over en maakte daarmee deze heerlijke gratin. Kippenboutje erbij en klaar 🙂

Voor 2 porties:
450 gram bistrokrieltjes, voorgekookt
1 broccoli in roosjes
1 ui, gesnipperd
1 eetlepel truffeltapenade
250 ml kookroom
0,5 (kippen)bouillonblokje
50 gram Parmezaanse kaas
Zonnebloemolie

Verwarm de oven voor op 200 graden en kook de broccoliroosjes 6 minuten. Verwarm een scheutje olie in een koekenpan en fruit hier de ui in aan. Voeg dan de kookroom toe, samen met de truffeltapenade, bouillonblokje en de krieltjes. Laat de saus 5 minuten zachtjes koken en giet dan in een ingevette ovenschaal. Leg de broccoliroosjes tussen de krieltjes en bestrooi alles met de Parmezaanse kaas. Zet de aardappelgratin voor 25 minuten in de oven en eet smakelijk!